Maak www.stedum.com uw startpagina  
www.stedum.com

 

Kerstmarkt in Loppersum
zaterdag 3 december 2016
Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december wordt er – voor de 28ste keer – weer een kerstmarkt in Loppersum georganiseerd. De grootste overdekte kerstmarkt van het Noorden vindt plaats in het gebouw van Waardevol Leven aan de Badweg, met een parkeerplaats waar 250 auto’s (gratis) kunnen staan. Binnen staan ongeveer 65 standhouders, met sieraden, kaarten, streekproducten, houtbewerking, boeken, kerststukken, tassen, veel handwerk, woondecoratie, glas, parfums enzovoort.

Op beide dagen zijn er optredens van Job uit Spijk (met liedjes van onder andere Ede Staal), de Lopster Stormvogels en de Loppersumer Harmonie. De kerstmarkt is op vrijdag open van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Verlotingen

Op vrijdagavond 20.00 uur reikt de voorzitter van de Bedrijvenvereniging Loppersum de prijzen uit  van de Sinterklaasactie. Verder is er tijdens de markt een enveloppenactie met honderden prijzen en prijsjes en zijn er prijzen te winnen als een kerstreis naar Bremen en dinerbonnen.

Voedselbank

De kerstmarkt ondersteunt dit jaar de Voedselbank. Doet u mee? U kunt doneren, maar ook (houdbare) etenswaren schenken.

Duurzaam woonwarenhuis

Maar in Loppersum is meer te beleven. Op vrijdag 9 december is er ’s middags, vanaf 14.00 uur, ook een zogenaamd duurzaam woonwarenhuis. Het gemeentehuis is dan tijdelijk omgetoverd in  een winkel, waarin duurzame inrichting en accessoires te vinden zijn (pellethaarden, ledlampen, platenrekken, hergebruikt serviesgoed, verf, meubels, schoonmaakartikelen) en allerhande informatie en tips over energie(besparing), afval en de lokale energiecoöperaties.  Ook is er een repaircafé (dus neem gerust uw kapotte koffiezetapparaat of kruimeldief mee!). En is uw apparaat echt helemaal niet te repareren, dan kunt u het in het ‘warenhuis’  achterlaten, want zorgboerderij Fivelstee geeft er een zinvolle bestemming aan.  Wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) zal vrijdagmiddag om 15.00 uur de winkel ‘officieel’ openen, waarbij een beroep wordt gedaan op zijn handvaardigheid en creativiteit.

Treintje

Een treintje zorgt ervoor dat iedereen, dus ook bezoekers die iets minder goed ter been zijn, gemakkelijk van de ene plek naar de andere kunnen komen. Een ritje is gratis. Sterker nog: elke passagier ontvangt een bon voor een lekkere warme kop zelfgemaakte snert in het Dorpshuis! Het treintje vertrekt ieder heel uur bij Wiemersheerd en rijdt via het gemeentehuis en het dorpscentrum naar de kerstmarkt.
Bron: www.stedum.com,


Aangeboden door www.stedum.com
Wethouder Schollema lanceert afval-app
dinsdag 15 november 2016

Sinterklaas zet voet aan wal in Stedum (+video)
zaterdag 19 november 2016

Koninklijke Onderscheiding voor Stedumer
maandag 21 november 2016

Informatiebijeenkomst start inspecties Stedum
woensdag 23 november 2016


Stuur dit bericht door naar een vriend(in)
Uw naam
Uw E-mail adres
Naam vriend(in)
E-mailadres vriend(in)
 
 
 

 
Binnenkort op de agenda

Algemene ledenvergadering Vereniging Dorpsbelangen Stedum
vrijdag 24 november 2017
In de Kas4Kenya
zaterdag 25 november 2017
Passage
maandag 27 november 2017
Afscheidsconcert fanfareorkest Jehova Nissi
zaterdag 2 december 2017

Klik hier voor onze volledige kalender

Uw nieuws
Ook gratis uw nieuwsbericht of mededeling op Stedum.com? Meld het onze redactie.

Klik hier of stuur het naar redactie@stedum.com

Inloggen op uw e-mail adres.
vul uw gegevens in:

Gebruikersnaam 
Wachtwoord  
      Nog geen @stedum.com e-mailadres
Klik hier voor meer info
© www.stedum.com 2000 - 2017 |Disclaimer