25 juli 2024

1 KILOMETER KUNST OP 21, 22 EN 23 MEI

0

Vanaf 21 mei 2009 (Hemelvaart) vindt het driedaagse kunstevenement KunstSpoor plaats in het wierdendorp Stedum, in Noord-Groningen. De één kilometer lange route is voor iedereen vrij toegankelijk en loopt van het spoor, dwars door de kern van het dorp, naar het eindpunt, de

De kunst wordt in al haar vormen en varianten tentoongesteld op diverse en verrassende locaties. U kunt werk zien van gevestigde en aanstormende kunstenaars uit verschillende disciplines. Het aanbod gaat van Henk Helmantel tot Albert Westerhof, van ‘Güler lacht’ tot Gjalt Blaauw, om een paar van de meer dan 45 namen te noemen.
 
KunstSpoor Stedum staat in 2009 in het teken van ‘Beweging’. Op veertig, niet altijd voor de handliggende locaties (in huizen, maar ook in torentjes, kelders, langs de weg of in een weiland) tonen kunstenaars hun werk, geïnspireerd op dit thema.
Tijdens de drie dagen KunstSpoor ontmoet u onderweg ook theater, muziek en poëzie. Er zijn performances van musici als Anne-Lie Person, Marco Kerver en het popkoor BSUR. Acteurs van onder andere WAARK voeren eenakters op van Pinter en er is een Poetry Slam met dichters als Sieger MG en Fetze Pijlman.
 
Voor de inwendige mens is het ook genieten: overdag op terrassen en in de theetuin en ’s avonds verzorgt chef@yourtable het diner met regionale lekkernijen, u doet er goed aan om vooraf te reserveren (via de website van KunstSpoor).
 
Vriendelijke groet,
 
Organisatie KunstSpoor Stedum
—————————————————————————————————————————–
KunstSpoor Stedum is tevens de start van de activiteiten rond ‘125 jaar spoor Groningen-Delfzijl’.
 
KunstSpoor Stedum

www.stedum.com

Geef een reactie