29 mei 2024

10 april: Gratis compost afhalen in Usquert

0

Aanstaande zaterdag 10 april is het weer Compostdag in Usquert en dan is van 10.00 uur tot 15.00 uur compost gratis verkrijgbaar. Er zijn zakken compost van 40 liter, maximaal 10 per klant en: op is op! Vorig jaar was de compostdag een groot succes: er werden o.a. 3600 zakken van 40 liter opgehaald!

Compost: goed voor het milieu.

Het groente-, fruit- en tuinafval afkomstig uit de gemeenten Loppersum, De Marne, Eemsmond en Winsum wordt gecomposteerd nadat het gescheiden is ingezameld. Het afzonderlijk inzamelen van gft-afval is goed voor het milieu: compost is een milieuvriendelijk kringloopproduct, organisch materiaal komt weer terug in dezelfde bodem.

Bovendien is het een aanzienlijk goedkopere manier van afvalverwerking dan andere vormen. Daarom is het dan ook van groot belang dat er dus géén ander afval en géén (grijs) restafval in de groene gft-containers terechtkomt.

Compost: goed voor de bodem.

De compost die ontstaat is een natuurlijke bodemverbeteraar, deze reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Een goede bodemstructuur bevordert de ontwikkeling van het wortelstelsel van planten; zandgrond  krijgt meer samenhang en kleigrond wordt luchtiger en dus beter bewerkbaar. Compost is het hele jaar toepasbaar, maar is in het voor- en najaar het meest gebruikelijk.

Meer informatie:

Afvalbeheer Noord-Groningen, Westerhornseweg 22, Usquert: telefoon 0595-423190.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie