18 juni 2024

1000ste aanmelding voor Burgernet

0
Op dinsdag 22 januari 2013 wordt door burgemeester Rodenboog van de gemeente Loppersum de 1000ste deelnemer van Burgernet op het gemeentehuis in het zonnetje gezet. Inmiddels staat het aantal aanmeldingen op 1042. Op datum 1 september 2012 is de aftrap gegeven voor Burgernet. Burgemeester Rodenboog heeft toen samen met de politie op de weekmarkt van Loppersum een promotieactie gehouden.
Daarnaast hebben alle inwoners van de gemeente een brief en aanmeldkaart voor Burgernet ontvangen. Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente dat ingezet wordt voor de opsporing van een dader, vermist persoon of een voertuig. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per SMS met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Gewoon vanuit de eigen woning of vanaf de werkplek.
Burgernet.nl
Wie een actieve rol wil spelen bij de veiligheid van zijn of haar woon- en leefomgeving en 16 jaar of ouder is kan zich aanmelden op www.burgernet.nl. Hoe meer mensen deelnemen aan Burgernet, hoe groter de kans dat gemeente, politie en burgers samen verdachte personen of voertuigen en/of vermiste personen op kunnen sporen. Hierdoor verhogen we de veiligheid in de gemeente Loppersum.
Aanmelden voor Burgernet kan nog steeds!

Gemeente Loppersum,

Geef een reactie