22 juli 2024

11e editie Stemer WielrenTocht

0
Op de laatste zondag in september (de 29e) wordt, zoals bekend bij de liefhebbers, de Stemer WielrenTocht georganiseerd. Dit jaar staat de 11e editie van deze enige Hoogelandster Klassieker met start en finish in Stedum op het programma. 
Het parcours kent twee ‘rondjes’ van ca. 40/50 km. De organisatie laat de deelnemers nog even in spanning langs welke idyllische plaatsjes en wegen dit jaar gefietst zal worden, maar op voorhand staat de organisatie garant voor een mooie route door het Grunneger Ommeland. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf het Haventerrein in Stedum. Na het 1e rondje is er een korte pauze om even bij te tanken (natuurlijk koffie met gebak) bij de Vlasschuur en bestaat de mogelijkheid om de fiets aan de kant te zetten. Niet iedereen is immers dusdanig in conditie dat 100 km nog leuk is. De eerste 50 km zal het tempo gemiddeld rond de 27 km per uur liggen. Er wordt samen in één groep, met voorfietsers, gefietst.
Het 2e rondje is gesplitst. Voor de ‘echte’ racers is er een rondje van  50 km met een sprint van enkele kilometers tot aan het bord Stedum op de Lellensterweg en die leidt tot Wielerkampioen van Steem. Voor de wielrenners die toch graag een 2e rondje fietsen, maar dit liever ‘iets’ rustiger doen, is het ook mogelijk om een 2e rondje te maken van ca. 35/40 km. Hier zal op de Weersterweg (tot aan bordje Stedum) ‘gesprint’ worden om de sportieve eer. 
Na het succes van vorig jaar is er dit jaar, o.l.v. Anjo Hofman,  voor de jeugd tot en met 14 jaar weer een mountainbiketocht  in en rondom Stedum. Deze start om 15.15 uur bij de Vlasschuur. Graag om ca. 15.00 uur aanwezig zijn. Je moet een eigen mountainbike (of gelijksoortige fiets) meenemen. Indien mogelijk ook een helm (deze zijn slechts beperkt voorradig). Wel – i.v.m. de organisatie – graag opgave vooraf via onderstaande contactinformatie!
De middag en het officiële wielerseizoen van de Wielerverening Oet Steem zal vanaf ca. 17.00 uur worden afgesloten met (sport)drank en een hapje bij de Vlasschuur. Je bent van harte welkom!
Net als in het voorafgaande jaar is het mogelijk om per Stedumer één introducé mee te nemen.
Doe mee en geef je op via a.koenes@hetnet.nl
Voor meer informatie 06-30021407

www.stedum.com,

Geef een reactie