18 mei 2024

11e Stemer omloop, zaterdag 12 mei

0


Op zaterdag 12 mei organiseert de IJsvereniging Stedum hun jaarlijkse Stemer Omloop. Deze omloop wordt alweer voor de 11e keer gehouden en onder de vlag van het Buurcontact Loopcircuit gaan wedstrijd/recreanten en jeugdlopers weer ervaren om door en om ons fraaie dorp te mogen rennen. Automobilisten die met de auto het dorp inrijden zullen begeleid worden door verkeersregelaars naar het parkeerterrein. 

Vanaf het parkeerterrein ( voormalig voetbalveld ) zullen de deelnemers begeleid worden naar de inschrijving in het sportgebouw aan de Bedumerweg, waar men zich ook kan omkleden en na afloop douchen. De inschrijving start om 15.00 uur tot 16.30 uur voor recreanten, wedstrijdlopers en basisschool jeugd. De start/finish vindt plaats op het haventerrein. Er zullen 3 categorieën zijn voor de jeugd groep 1,2, 400 meter. De starttijd is 16.00 uur, meedoen voor de jeugd is gratis. Om 17.00 uur worden de recreanten en wedstrijdlopers weggeschoten door de bekende schaatsster Foske Tamar van der Wal die afgelopen winter zowel op de baan als op natuurijs vele overwinningen boekte bij de dames.
Tevens zal de ambassadeur van de Rabobank, Betty Buruma, aanwezig zijn voor het uitreiken van de prijzen. Er zullen 2 rondes van 5 kilometer door de wedstrijdlopers door en om het dorp gelopen moeten worden, terwijl de recreanten mogen kiezen tussen 1 of 2 rondes. Het parcours is gelijk aan die van vorig jaar namelijk : start/finish haventerrein, Molenstraat, Hoofdstraat, Lopsterweg, Sien Jensemahorn, Borgweg, Borglanden, Hilmaarweg, Stationsweg, kleipad, Bedumerweg, Reinderspad, langs moar naar haventerrein. Deze wegen en de toegangswegen naar het parcours zullen worden afgesloten voor het verkeer door verkeersregelaars van 16.00 uur tot 18.15 uur. Voor de veiligheid van de lopers willen wij als organisatie u vragen om hier rekening mee te houden en auto’s buiten het parcours te parkeren. Gelijk na afloop zal er de prijsuitreiking plaats vinden. De organisatie en de vele vrijwilligers willen alle lopers dan ook uitnodigen om deze 11e Stemer Omloop weer tot een groot succes te maken. Tot zaterdag 12 mei a.s.

Meer info: Peter Slager tel 0596 551972 Slagerp@hernet.nl

Geef een reactie