24 juli 2024

125 jaar spoor Premiere Olga Theater in de Trein

0

Maandag 15 juni a.s. bestaat de spoorlijn Groningen-Delfzijl officieel 125 jaar. Op deze datum gaat ook de theatervoorstelling Olga in première. De musicalachtige voorstelling speelt zich af in de trein op het traject Delfzijl – Groningen.
Het scritpt werd speciaal voor dit jubileum geschreven door Jo Willems, die ook het script schreef voor FivelsGoud en de Vliegende Hollander van Appingedam. De regie is in handen van Just Vink, die ruime ervaring heeft met locatietheater door zijn werk bij Theater te Water. De hoofdrollen worden gespeeld door Arno van der Heyden en Gerdy Niehof. Lourens van Lottum , leerling van de nieuwe theateropleiding van het Noorderpoortcollege (KTM), speelt de rol van de eigenwijze scholier Stan.
 
De voorstelling Olga is een gewoon toneelstuk, maar het is ook een sprookje. Conducteur Harm Pijper en scholier Stan Vegers zijn herkenbare personages die een ontwikkeling doormaken en aan het eind van het stuk een andere kijk op de wereld hebben. Maar Olga zelf is geen herkenbaar personage. Zij is een mythisch figuur, een fee, een soort Mary Poppins, die het leven van de conducteur binnen wandelt en op de kop zet. Ze lijkt aanvankelijk een Russische muzikante, maar misschien is ze toch eerder de personificatie van De Blauwe Engel. Conducteur Harm Pijper, scholier Stan Vegers en het publiek blijven in verwarring achter. En dan volgt een verrassende en muzikale ontknoping…”Het ‘gewone’ toneelstuk is daardoor vooral een ‘happening’ geworden. Een voorstelling die je moet ondergaan. Geschikt voor iedereen van 9 tot 90 jaar. Het is een vrolijk drama dat zich voltrekt voor het publiek, dat veertig minuten lang, letterlijk en figuurlijk, heen en weer wordt geslingerd in de rijdende trein.
 
De voorstelling is te zien van 15 t/m 21 juni en speelt in de treinen die om 17.15 en 20.15 vertrekken uit Delfzijl. Kaarten voor Olga zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar bij Theater de Molenberg in Delfzijl (tijdens kantooruren). Meer informatie: www.125jaarspoor.nl

www.stedum.com

Geef een reactie