18 juni 2024


SV De Schutters was zeer succesvol in Appingedam, op23 juni. Maar liefst 8 bekers werden mee terug naar Stedum genomen, terwijl er 13 schutters meededen.

Er was een derde prijs voor Peter Jans in de heren B-klasse, tweede prijzen voor Rianne Lofvers, dames A, Coby Nienhuis dames B, schutterskoning Willem Bruinius bij de heren A, Martin van Dijken heren C. Eerste prijzen waren er voor Lies Oldenhof, dames C, Kees Ausema heren C en Corné Reker heren B.
Dit tournooi wordt jaarlijks gehouden in de steenfabriek bij Appingedam. Tussen de caravans worden met landbouwplastic banen ingericht voor staand, liggend en knielend schieten. Daarbij kun je wel enige assistentie gebruiken, en op de foto helpt Rianne Lofvers Peter Jans met het laden van zijn geweer, wat natuurlijk ook heel goed is voor de teamgeest. Die is overigens bij de schutters altijd prima, want ook aan de gezelligheid wordt gedacht. Het is er net een overdekte camping, met een terras, gehaktballen, koffie, bier en ijskoude versterkingen en uitzicht op de caravans. Natuurlijk is er ook een verloting, en er werden dan ook de nodige droge worsten soldaat gemaakt en rollades mee naar huis genomen. Een zeer geslaagde seizoensafsluiting.
 
 
 

www.stedum.com

Geef een reactie