29 mei 2024

13-jarige verdachte aangehouden voor steekincident Appingedam

0

De politie heeft zondagavond naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek een 13-jarige inwoner van Appingedam als verdachte van het steekincident in Appingedam in zijn woning aangehouden. Op zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond er een steekincident aan de Farmsumerweg in Appingedam plaats. Hierbij raakte een 13-jarige jongen uit Delfzijl ernstig gewond. Het slachtoffer werd door een groep nog jongeren ingesloten en een steegje ingedreven in de buurt van een tankstation.

Plotseling werd hij met een steekvoorwerp gestoken. De groep ging er vandoor. Het slachtoffer werd, naar na later bleek, door zijn vader opgehaald. Thuisgekomen bleek dat de verwonding zo ernstig was dat hij medische hulp nodig had. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Onderzoek
De politie heeft een onderzoek ingesteld op de plaats van het incident en heeft een getuigenoproep gedaan. Daarna volgde een uitgebreid tactisch onderzoek. Hieruit bleek dat een groep jongeren uit Appingedam verantwoordelijk was voor dit incident.
Verdachte
Zondagavond was het onderzoek zo ver dat een 13-jarige inwoner van Appingedam als verdachte kon worden aangemerkt. De verdachte is thuis aangehouden en de jongen is ingesloten in het cellencomplex van de politie. Hij wordt gehoord. Het onderzoek is nog in volle gang en zijn al een aantal jongeren gehoord. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest van dit incident.
Oproep
De politie roept met klem jongeren op zich te melden bij de politie die getuige zijn geweest van dit incident en die nog niet met de politie hebben gesproken. De politie weet dat het hier gaat een tiental jongeren en wil met hen in contact komen. Zij kunnen zich melden bij de  plaatselijke politie of bellen.
Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief)
Slachtoffer
Het slachtoffer ligt nog steeds voor behandeling in het ziekenhuis. De ouders van het slachtoffer maken zich grote zorgen over het letsel van hun zoon en of hij wel volledig zal herstellen

Persberichten politie.nl

Geef een reactie