23 februari 2024
Aanstaande zaterdag (10 mei) vindt de 13e Steemer Omloop plaats. Het starttijd voor de kinderen wordt in de haven gegeven om 16:00 uur. De inschrijving vindt plaats in het sportgebouw (Bedumerweg) van 15:15 tot 15:45 uur. De 5 en 10 kilometer loop wordt gestart om 17:00 uur (inschrijving van 15:00 tot 16:30 uur). Zowel de kinderen als volwassenen zullen worden weggeschoten door schaatster Jolanda Langeland.
Natuurlijk zal ook onze plaatselijke favoriet Dries Ameling zijn beste beentje weer voorzetten, moedig hem in het dorp flink aan.
Ook zullen er loten worden verkocht t.b.v Make a Wish. Daarnaast zullen er 2 bussen van de Rijksuniversiteit bij de haven staan. Hun programma ziet er als volgt uit:
Mini-colleges door Bert Otten:
13.30 – 13.50 uur Kindercollege: Waarom bewegen sporters op atletiek- en schaatsbaan linksom?
14.15 – 14.35 uur College volwassenen: Hoe houdbaar is je lichaam, hoe komt het tot prestaties en wat is de rol van je hersenen?
Minicolleges Roel Vonk:
15.00 – 15.20 uur Kindercollege
15.45 – 16.05 uur College volwassenen
In beide colleges gaat Roel Vonk in op hoe gezond en veilig datgene is wat we eten.
Voor iedereen die wil weten hoe gezond hij is, kan de hele middag bij de gezondheidsbus SportDrenthe allerlei testjes doen.
Let op: een aantal wegen worden vanaf 16:30 tot 18:15 uur afgesloten in verband met het 
hardloopevenement. Verkeersregelaars zullen bij de afzettingen met u meedenken over een alternatief. Als u op voorhand weet dat u de auto nodig bent, plaats deze dan aan de rand van het dorp, zodat u er makkelijker mee weg kunt.
De Triezenbergstraat, Molenstraat en Hoofdstraat zijn ten tijde van de jeugdloop afgesloten. Tegen 16:45 uur worden de Lopsterweg, Sien Jensemahorn, Stationsweg en Bedumerweg afgesloten totdat de laatste loper langs geweest is. Op een aantal locaties buiten het dorp staan ook verkeersregelaars om automobilisten te melden dat doorgaand verkeer niet mogelijk is. 
Bezoekers/deelnemers van het hardloopevenement kunnen hun auto parkeren op het terrein langs de Hilmaarweg.

, BuurContact Loopcircuit, Rijksuniversiteit en Stedum.com

Geef een reactie