25 juli 2024

1e paal brandweerkazerne in Loppersum

0

Burgemeester A. Rodenboog verricht op vrijdag 15 april 2005 de starthandeling voor de bouw van de brandweerkazerne aan de Pomonaweg 3 in Loppersum. De burgemeester zal om 16.00 uur de eerste paal slaan.

Kleine loods
De brandweerkazerne komt in de Ôkleine loodsÕ aan de Pomonaweg. De kleine loods is een karakteristiek pand en wordt daarom niet afgebroken. De muren zijn van goede kwaliteit en blijven staan, maar het dak wordt vanwege de zeer slechte staat van onderhoud vernieuwd.


Nieuwe indeling
Door het onderbrengen van de brandweerkazerne in de kleine loods wordt de indeling van het gebouw veranderd. De brandweerkazerne krijgt naast stallingruimte o.a. een kleedruimte, douches, een magazijn, een kantoor, een instructieruimte en een huiskamer. De resterende ruimte van het gebouw moet nog nader worden ingevuld. De nieuwe brandweerkazerne is een grote vooruitgang voor de blusgroep Loppersum. Het oude gebouw aan de Raadhuisstraat voldoet op geen enkele wijze meer aan de Arbo-normen.


Tijdelijk verblijf
De medewerkers van de gemeentewerf maken tijdens de verbouwing gebruik van een tijdelijk als kantine ingerichte ruimte in de voormalige SNS-bank. Dit bankgebouw blijft staan tot enkele weken voordat begin 2006 met de nieuwbouw van het nieuwe gemeentehuis wordt begonnen. 


Afronding bouw
De bouw van de brandweerkazerne zal in september/oktober 2005 worden afgerond. Hiermee is de brandweer van Loppersum de laatste blusgroep die nieuwe faciliteiten krijgt. In 2002 kreeg de blusgroep Middelstum een nieuwe brandweerkazerne en eind jaren Õ90 is de kazerne van blusgroep Õt Zandt vernieuwd. 

www.loppersum.nl

Geef een reactie