25 april 2024

20, 21 en 22 mei KUNSTSPOOR ! ! !

0

Op Hemelvaartdag, vijf jaar na de eerste editie, start een tweede KunstSpoor! Langs een kilometerlange route (vanaf het oude Koffiehuis aan de Stationsweg tot aan de Jensemaheert in de Hoofdstraat) kunt u op vele verschillende n verrassende plekken genieten van kunst, maar er is meer dan dat!

Een prachtig ballet, een eenakter door de bekende acteur DrŽ Oudman of een onverwachts optreden van het Vocaal EnsembleÉ. Zo maar wat voorbeelden van evenementen die u op 20, 21 en 22 mei kunt tegenkomen tijdens deze tweede KunstSpoor. We zeggen niets te veel als we beweren dat het dorp op zÕn kop zal staan. U zult op plaatsen komen die u niet voor mogelijk had gehouden. Vergeten winkels stellen hun etalages weer beschikbaar, dorpsbewoners laten u door hun gangen en schuren dwalen. Gedurende drie dagen kunt u het werk van dertig verschillende kunstenaars bekijken op zoÕn vijftig verschillende plekken.


 


Het thema van KunstSpoor 2004 is contrast: contrast tussen het werk en de omgeving bijvoorbeeld, maar ook contrast tussen het werk van twee kunstenaars onderling of tussen de beeldende en uitvoerende kunst. Kunstenaars van verschillende disciplines staan met elkaar in contrast . Kortom, een verrassend programma waarbij de toeschouwers zich geen moment hoeven te vervelen!


 


We verklappen natuurlijk nog niet alles, zodat u zich eens flink kunt laten verrassen. Dus noteert u die dagen vast in uw agenda en maak uw logeerbedden klaar, want wij voorspellen u dat uw familieleden en kennissen uit de wijde omgeving op 20, 21 en 22 mei in de rij staan en van KunstSpoor komen genieten!!!!!


 


 Naast de Stedumer kunstenaars Eldert Ameling, Maria Hoeksema, Miriam Geerts, Rein Pol, Zwannie Rijskamp en George Tokaya, zullen kunstenaars uit Groningen en andere streken van Nederland deelnemen. Ook Kunstgaang Kaampke doet mee aan KunstSpoor, evenals vele andere talenten uit ons dorp. Wie dat allemaal zijn houden we, zoals gezegd, nog even een beetje geheimÉÉ..


 


Uitgebreide informatie over het programma en deelnemende kunstenaars wordt op een later tijdstip bekend gemaakt en is dan ook te vinden op www.kunstspoor.stedum.com.


De openingstijden staan in ieder geval al wel vast: donderdag 20 mei van 14.00 tot 21.00 uur en vrijdag 21 en zaterdag 22 mei van 11.00 tot 18.00 uur. De manifestatie is ook dit keer weer gratis toegankelijk.

Sommige kunstenaars zullen speciaal voor KunstSpoor een werk maken. Voor een van hen zijn we op zoek naar lege conservenblikken. Het formaat maakt niet uit, als ze maar schoon zijn. We hebben in totaal zoÕn 545 blikken nodig. Dus vanaf nu wordt het warme eten vooral veel witte-bonen-in-tomatensaus, gevulde soepen en kapucijners uit blik!


Grijp u kans om mee te helpen aan een kunstwerk en lever uw schone, lege conserven-blikken in bij Lia Harkema aan de Triezenbergstraat 26 !!!!


KunstSpoor wordt met een minimaal budget gemaakt. Dat betekent dus dat er weinig geld is. Daar zult u als bezoeker trouwens nauwelijks iets van merken, want met veel inventiviteit en creativiteit wordt door vele Stedumers gewerkt aan KunstSpoor. EŽn van die idee‘n is de theeschenkerij: een lekker kopje thee met een stukje taart op een van de mooiste plekjes van Stedum É.. Ja, probeert u maar te raden, wij houden het nog even geheimÉ..


 


Voor die theeschenkerij zijn wij op zoek naar ouderwetse theekopjes. U kent ze wel, met leuke bloemmotiefjes. Hebt u ze nog op zolder staan of in de schuur? Dan zouden wij het heel fijn vinden om ze tijdens KunstSpoor te mogen gebruiken. We kunnen u niet garanderen dat ‡lle kopjes met de juiste schoteltjes weer terug komen, u kunt in ieder geval na afloop een paar mooie komen uitzoeken.


 


Hebt u kopjes? Dan kunt die afleveren bij Lia Harkema, D. Triezenbergstraat 26

Kunstspoor Stedum

Geef een reactie