28 februari 2024

25 wielrenners fietsten SWT

0

Vorige week zondag verreden 25 wielrenners uit Stedum (en directe omgeving) de 6e editie van de Stemer WielrenTocht.
De door de Wielervereniging Oet Steem georganiseerde Stemer WielrenTocht wordt traditioneel gehouden op de laatste zondag in september.
Om ca. 13 uur vertrok het peloton wielrenners vanaf het haventerrein in Stedum voor de eerste ronde van 50 km. Met een lichte bries in de rug en met een lekker zonnetje werd via Westeremden, ’t Zandt en Spijk de Eemshaven bereikt. Hier werd nog even overwogen om de Quantum of the Seas in de route op te nemen, maar deze extra meters werden toch niet wenselijk geacht.
Met de zon in het gezicht en de wind in de rug ging het via Roodeschool, Oldenzijl en Garsthuizen weer terug naar Stedum. In de Vlasschuur werd even ‘bijgetankt’ voor de tweede ronde. Natuurlijk stond er voor de wielrenners weer appelgebak met (veel) slagroom en koffie en een energiedrankje op het programma.
De 2e ronde kende dit jaar, om alle wielrenners een optimaal fietsgenot te bieden, een enigszins gewijzigde opzet. Naast een snelle ronde was er nu ook een ’trage’ ronde voor de liefhebbers. Dat dit zeker te herhalen is bleek wel uit de animo (21 fietsers) die totaal deelnamen aan de 2e ronde. Vijf fietsers deden de traditionele snelle ronde via Schildwolde, Schildmeer en Appingedam en kwamen rond 17 uur met een gemiddelde van ver boven de 30 km weer terug in Stedum. Net als in het lustrumjaar 2013 won Anne Fokkema de eindsprint van dit selecte gezelschap.
De ’trage’ groep fietste met een gemiddelde van ca. 27 km via St. Annen, Thesinge, Zuidwolde via de Wolddijk naar Bedum en zo weer terug naar Steem.
Met een gezellige nazit in de Vlasschuur werd de zeer geslaagde 6e editie van de Stemer WielrenTocht afgerond. De liefhebbers van een mooie tocht door het Grunneger Ommeland verheugen zich nu reeds op 27 september 2015 als de 7e editie van de Stemer WielrenTocht zal plaatsvinden.

, Oet Steem | foto Stedum.com

Geef een reactie