18 juni 2024

4 mei herdenking op de begraafplaats in Stedum en de Pocket tour van Keep them Roling komt op 5 mei met 65 voertuigen naar Stedum toe. Bevrijdingsdag vieren we dit jaar met zijn allen op en om het borgterrein. Klik op lees verder voor meer informatie en het verdere programma.

Herdenking 4 mei
Op vrijdag 4 mei is er een korte plechtigheid in de Hervormde Kerk te Stedum. Aanvang 19.00 uur m.m.v. Muziekvereniging Jehova Nissi. Om 19.40 uur lopen we naar de gedenkplaat aan de stationsweg. Hier volgen de krans- en bloemlegging door de gemeente en verenigingen. Na afloop bent u welkom in het Hervormd Centrum voor een kopje koffie.
Bevrijdingsdag 5 mei
Doordat de POCKET-TOUR deze dag ook Stedum aandoet is het voor Oranjevereniging een mooie gelegenheid een ieder van het spektakel te laten genieten. De POCKET-TOUR komt met legervoertuigen van en met o.a uit het museum KEEP THEM ROLLING door het dorp heen. Vanaf de Stationsweg zullen om ongeveer 14.20 uur 65 voertuigen voorafgaand door de PIPEBAND CLAN MAC BETH uit Groningen hun opwachting maken aan de Weemweg en Borgweg.
Hier zullen de voertuigen een poosje staan zodat een ieder ze kan bezichtigen. Ook kunt u luisteren naar de doedelzakkenmuziek.
Wij vieren deze Bevrijdingsdag door met enkele kraampjes op en rond het Borgterrein te gaan staan, voor elk wat wils. Voor de kinderen hebben we een grabbelton en een groot en lang speelkussen. Ook is er de muziek van Stedum.com. Veel oude spelletjes worden er tevoorschijn getoverd.
De tent van de Oranjevereniging is er voor de inwendige mens. Met o.a. drankjes, koffie en de gehaktballen, hamburgers en de alom bekende bruine bonen met spekjes. Dus komt allen naar Stedum en geniet deze dag van de POCKET-TOUR die wij met elkaar op de weg dienen te houden. Een speciaal giftenpotje staat hiervoor bij de Kraam van de Oranjevereniging.

ComitŽ 4 en 5 mei. Oranjevereniging.

Geef een reactie