18 juni 2024

4 Merenbokaal voor Theo Dik.

0

Steendam. Het afgelopen weekend streken de 16m2 zeilers van de Groninger en Drentse meren neer op het Schildmeer. Hier stond de tweede van de in totaal 4 te verzeilen 4 merenbokaal wedstrijden op het programma. Zaterdag werd de eerste wedstrijd gestart om 12 uur. Er stond op dat moment een flinke bries rond kracht vijf en met vlagen van een dikke zes. In het totaal kwamen er deze eerste wedstrijd negen van de elf boten aan de start.

Deze eerste wedstrijd was een waar slagveld. Henk Dijkema uit Spijk brak zijn mastvoet en daardoor kwam mast en zeil naar beneden en was voor hem dit evenement snel afgeliopen. Van de in totaal negen gestarte kwadraten zijn er uiteindelijk vijf gefinisht. Na deze eerste wedstrijd zijn we naar de kant gegaan. Melle Heerlien (4441) uit Froombos won deze eerste wedstrijd voor Theo Dik (4329) uit Veendam en Rob Klein (4351) uit Groningen.  Na de lunch hebben de kwadraat zeilers en het comité besloten om nog even te wachtten tot de wind wat meer zou gaan afnemen. Deze was onder de lunch naar een dikke zes gegaan met uitschieters naar zeven á acht. Tegen de klok van vieren is er besloten niet meer het water op te gaan en de zondag 3 wedstrijden te varen met alle tien kwadraten.

Zondag was het een super zeil dag zon en wind. De wind was minder dan zaterdags. Nu kwam hij rond kracht vier met vlagen naar vijf. De eerste twee wedstrijden gingen erg mooi en snel voor bij. Na wedstrijdje van ongeveer een uurtje kwam Theo Dik (4329) twee maal als eerste over de streep. Éénmaal gevolgd door Melle Heerlien (4441) en éénmaal Sander Spannenburg (3725) uit Groningen. De wedstrijd na de lunch was voor Freerk Mulder (4162) uit Steendam, hij finishte naar net voor Rob Klein (4351).

Dit was dus een hele mooie dag voor de kwadraat zeilers van het Schildmeer met alle wedstrijden een eerste plaats voor een zeiler van het Schildmeer.

De uitslag over alle vier wedstrijden was alsvolgt:

  1. 4329 Theo Dik en Kirsten Coffeng 8.0 pnt.
  2. 4351 Rob en Marcel Klein 11.0 pnt.
  3. 4441 Melle Heerlien en Francis Hartman 12.0 pnt.

ZVOSS

Geef een reactie