25 juni 2024

4 Succesvolle uitvoeringen toneelvereniging ONA Stedum

0

De afgelopen 2 weekenden hebben vele bezoekers kunnen genieten van de jaarlijkse voorstelling van toneelvereniging ONA. De jubilerende vereniging heeft de klucht: ‘Alles kits’ ten tonele gebracht. Franciska – de vrouw des huizes – had een groot geldbedrag gewonnen met een prijsvraag.
Omdat zij weinig aandacht kreeg van haar man Hans, die zijn werk belangrijker vond dan zijn relatie, besloot ze om met het gewonnen geld een vakantiereisje te maken naar Griekenland. Ze vertelde haar man echter dat ze daar naar een begrafenis moest van een (plots overleden) verre tante. Een smoesje. In plaats van alleen te gaan, vraagt ze voor de gezelligheid twee vriendinnen mee. Zodra de drie dames naar Griekenland vertrokken zijn, gebeurt er in het ouderlijk huis van alles. Dit alles zorgde voor komische situaties. De spelers, regisseur Erik Bulthuis en vrijwilligers werden beloond met staande ovaties. ONA bestaat dit jaar 60 jaar en dat is tijdens de voorstellingen niet onopgemerkt gebleven. Door mw. Grietje Doornbosch is tijdens iedere voorstelling een speech gehouden over het ontstaan van ONA.
Ook zijn er foto’s vertoond vanaf het begin van ONA tot aan het heden. Dhr. Kees Eisema en mw. Grietje Doornbosch zijn door ONA in het zonnetje gezet. Dhr. Kees Eisema heeft jarenlang toneel gespeeld en is hiermee 2 jaar geleden gestopt. Naast het toneelspelen verrichtte hij veel werk voor het decor en de rekwisieten. Mw. Grietje Doornbosch is vanaf het allereerste uur lid geweest van ONA. Reden genoeg om beide personen Erelid te maken. Hiervoor hebben beiden een oorkonde en bloemen ontvangen
Klik hier voor meer foto’s

Toneelvereniging ONA,

Geef een reactie