30 mei 2024

5.000-STE CERTIFICAAT KEURMERK VEILIG WONEN UITGEREIKT IN TEN BOER

0

Steeds meer woningen in Nederland worden aangepast aan de eisen van het Keurmerk Veilig Wonen. Onlangs werd het 5.000-ste certificaat in de provincie Groningen uitgereikt aan een inwoner in Ten Boer

Doelstelling van het KVW is, om het aantal inbraken in woningen terug te dringen. Een woninginbraak leidt niet alleen tot materi‘le schade, maar ook de emotionele schade is vaak groot. Voor de politie is het geen eenvoudige zaak om inbrekers op het spoor te komen.Het voorkomen van inbraak is dan ook het devies.
Begin dit jaar is in de gemeente Ten Boer een actie gestart, waarbij inwoners worden opgeroepen hun woning tegen inbraak te beveiligen. Zij kunnen een gratis advies vragen aan de politie over de noodzakelijke maatregelen.
Als deze maatregelen ook daadwerkelijk worden uitgevoerd wordt het certificaat uitgereikt.Het voornaamste doel is natuurlijk om het risico van een woninginbraak te verkleinen. Bijkomend voordeel is echter, dat een korting kan worden gekregen op de premie voor de inboedelverzekering.


Een groot aantal inwoners van Ten Boer is inmiddels ge•nformeerd over het KVW. Binnenkort worden er weer een groot aantal huiseigenaren benaderd. Zodra het dorp Ten Boer volledig is ÔbewerktÕ wordt het accent verschoven naar de kleinere dorpen in de gemeente.


 

www.tenboer.nl

Geef een reactie