18 mei 2024

Op 18 oktober as is het 75 jaar geleden dat de voetbalvereniging Stedum is opgericht. Als naam koos men aanvankelijk voor Sportvereniging Stedum (SVS). Het was toen al wel bekend dat er al eerder in, min of meer, georganiseerd verband was gevoetbald. Er werd voornamelijk op zondag gespeeld en dat gebeurde aanvankelijk in Ten Post. Omdat een vrije zaterdag toen nog geen gemeengoed was, werd er vaak in de avonduren gespeeld. De naam SVS verdween en maakte plaats voor vv Stedum.

Om het 75-jarig bestaan te vieren heeft men in augustus 2008 een jubileumcommissie in het leven geroepen. In november 2008 kwam de commissie met een voorlopige programma en begroting, welke werden voorgelegd aan de leden. Unaniem werd het programma en begroting door de leden goedgekeurd. Het jubileumjaar is begonnen voor de jeugd met een voetbalclinic gegeven door spelers van FC Goningen en in juni hebben de leden een sponsorloop gehouden. De jubileumactiviteiten worden afgesloten in het weekend van 16 en 17 oktober. De leden van de voetbalvereniging hebben besloten dat het een feest moet worden voor iedereen. Dus ook voor niet-leden en niet Stedumers.
Op vrijdagavond 16 oktober is er een optreden van Papa Di Grazzi met frontman Albert Gras, de Nederlandstalige band Vlieg & de Meppers en dj Jannes. Aanvang: 21.30 uur in de grote feesttent op het sportpark aan de Bedumerweg. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de website van vv Stedum.
Voorafgaand aan de feestavond is er een receptie voor (oud-) leden, genodigden, sponsoren en vrijwilligers. Directeur Hans Nijland van FC Groningen zal als speciale gast aanwezig zijn. Hij zal onder andere een verhaal gaan houden over hoe belangrijk sponsoring is voor sportverenigingen. De receptie is van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Zaterdag 17 oktober staat in het teken van tal van activiteiten, waarbij de allerkleinsten niet worden vergeten. Er zullen namelijk diverse spelletjes op het sportpark aanwezig zijn. De dag begint al vroeg wanneer RTV Noord het populaire programma "de Noorderrondrit" live vanuit Stedum gaat uitzenden. De uitzendtijd is van 10.00 – 12.00 uur en zal muzikaal worden omlijst door één of meerdere Groninger artiest(en). Dit spektakel vind plaats in de feesttent op het sportpark.
Reunie
Na de uitzending van RTVNoord zullen vanaf 13.00 uur de reünisten worden verwelkomd in de grote feesttent. De reünisten krijgen alle gelegenheid om lekker het verleden en heden met elkaar van gedachten te wisselen. Om 15.00 uur begint de voetbalwedstrijd tussen het huidige eerste elftal (uitkomend in de 5e klase D zaterdag) en een team dat is samengesteld uit spelers die ooit voor de hoofdmacht van de geel-zwarten zijn uitgekomen. In de rust van deze wedstrijd zullen de jeugdleden zwart-gele ballonnen gaan oplaten met naamkaartje. Voor de ballon die het verste komt ligt er een leuk prijsje klaar. Na afloop van de wedstrijd begint natuurlijk de derde helft voor de reünisten en om 18.00 uur zal er een warm- en koudbuffet worden geserveerd.
Hollandse avond
De jubileumactivititen worden afgesloten met muziek en wel met een heuse Hollandse avond met een vleugje top 100. De jubileumcomissie is er in geslaagd bekende artiesten naar Stedum te halen. Het programma ziet er als volgt uit:
21.00 uur de band LA VITA
21.30 uur Rene Becker
22.30 uur Starkoo
23.30 uur Helemaal Hollands
00.30 uur Burdy
Kaarten zijn ook voor deze avond te bestellen via de website van Stedum.
Voorverkoopadressen  kaarten feestavonden
Vanaf zaterdag 19 september kunnen kaarten in de voorverkoop gekocht worden bij: Primera de Gele Klap, Heeresteek 1 in Bedum, VVV en postagentschap aan de Koopmansplein1 in Ten Boer, Drogisterij Marja, Grachtstraat 17 in Middelstum, Ger Warink Muziek, Lagestraat 18 in Loppersum, kantine voetbalverening Stedum, Bedumerwg

www.stedum.com

Geef een reactie