24 mei 2024

9 april Compostdag: gratis compost

0

Zaterdag 9 april is het weer Compostdag en dan is van 10.00 tot 15.00 uur compost gratis verkrijgbaar in Usquert bij Afvalbeheer Noord-Groningen. Er zijn zakken compost van 40 liter, maar de compost is ook los verkrijgbaar. De voorgaande jaren was de Compostdag een groot succes!

Compost: goed voor het milieu
Het groente-, fruit- en tuinafval afkomstig uit de gemeenten Loppersum, De Marne, Eemsmond en Winsum wordt gecomposteerd nadat het gescheiden is ingezameld. Het afzonderlijk inzamelen van gft-afval is goed voor het milieu: compost is een milieuvriendelijk kringloopproduct, organisch materiaal komt weer terug in dezelfde bodem. Beter kan niet! Bovendien is het een aanzienlijk goedkopere manier van afvalverwerking dan andere vormen. Daarom is het dan ook van groot belang dat er dus géén ander afval, géén (grijs) restafval, in de groene gft-containers terechtkomt.

Compost: goed voor de bodem

De compost die ontstaat is een natuurlijke bodemverbeteraar, deze reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Een goede bodemstructuur bevordert de ontwikkeling van het wortelstelsel van planten; zandgrond krijgt meer samenhang en kleigrond wordt luchtiger en dus beter bewerkbaar. Compost is het hele jaar toepasbaar, maar is in het voor- en najaar het meest gebruikelijk.

Meer informatie bij Afvalbeheer Noord-Groningen, Westerhornseweg 22, Usquert, telefoonnummer 0595 – 423190


Gemeente Loppersum

Geef een reactie