21 juli 2024


De 9e Stemeromloop georganiseerd door de IJsvereniging en Dorpsbelangen gaat van start op zaterdagmiddag 15 mei a.s. De jeugd loop voor de basisscholen begint om 16.00 uur en de start van wedstrijdlopers en recreanten is om 17.00 uur. Het parcours is weer de route van het vorig jaar, namelijk twee ronden van 5 kilometer om en door Stedum.

De inschrijven van jeugdlopers ( deze is gratis ), wedstrijdlopers( 6.50 euro ) en recreanten ( 5,00 euro )start om 15.30 en vindt plaats in de sporthal aan de Bedumerweg, waar men zich ook kan omkleden en na afloop douchen.
Voor de wedstrijdlopers en recreanten, die ook dit jaar weer voorzien zijn van chiptiming, zullen er 2 rondes zijn van 5 kilometer. De start (en finsh) zal ook dit jaar weer plaats vinden op het haventerrein,waar ook de prijsuitreiking en diverse activiteiten zullen plaatsvinden,tevens is er gelegenheid om er een lekkere snack te kopen van Jan de Patatman of koffie, bier van de tap of fris te kopen. Er zal een draaimolen voor de kleinsten aanwezig zijn.
Dit jaar zal de startschot gelost worden door de ambassadrice Betty Burema van de hoofdsponsor Rabobank en de snelste sprinter van het marathonschaatsen Arjan Stroetinga uit Waskemeer.Het parcours gaat weer door het dorp met als hoogtepunt de terp van Stedum, langs nieuwbouw, kleipad, Stemerbos en langs de Stemermaar naar start en finish. De schooljeugd start om 16.00 uur met leeftijdscategorieën van 4 tot 6 jaar die een parcours lopen van 400 meter, terwijl de oudere jeugd 7 tot 9 jaar en 10 tot 12 jaar een ronde lopen van 800 meter. Het meedoen aan de Jeugdloop is gratis. Voor de jeugd zijn er medailles en bekers voor de eerst aankomende in hun categorie.

Hierbij worden, namens de organisatie, alle lopers uitgenodigd om deze 9e Stemeromloop weer tot een succes te maken. Wie met de auto naar Stedum komt zal zoveel mogelijk begeleid worden door verkeersregelaars om te parkeren op de aangewezen plekken. Op deze manier hopen we de verkeersdrukte in het dorp in goede banen te leiden. Het dorp zelf is afgesloten voor verkeer van 16.45 tot 18.15 uur. Tot zaterdag 15 mei namens de organisatie van de Stemeromloop.

Info P.Slager 551972 slagerp@hetnet.nl.

Klik hier voor de foto’s van vorig jaar

www.stedum.com

Geef een reactie