24 juli 2024

Aanhoudingen na geweld tegen politiemensen

0

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar het geweld dat 18 april in Middelstum tegen politiemensen was gericht. In die nacht viel een groep jongeren enkele politiemensen aan. Begin deze week werd een 18-jarige inwoner van Bedum aangehouden. Vorige week moest een 22-jarige man uit Sauwerd zich al bij de politie verantwoorden.

Het incident in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 april ontstond toen een aantal jongeren zich misdroeg in de richting van een jongeman. Een agent zag dit en besloot deze jongeman te beschermen. Ondanks meerdere waarschuwingen keerde de groep zich in de omgeving van de Oosterburen tegen de politie. Drie politiemensen raakten die nacht lichtgewond.

 

Gedurende het onderzoek heeft de politie met diverse getuigen gesproken. Ook is meerdere keren gesproken met de betrokken politiemensen omdat zij behoorlijk onder de indruk waren van het gedrag van hun belagers. Het tweetal verdachten is inmiddels op vrije voeten, maar zal zich op een later moment bij de rechter moeten verantwoorden. De politie sluit niet uit dat meer verdachten worden aangehouden

Persberichten politie.nl

Geef een reactie