21 april 2024

Aanpak van overlast jeugd in ’t Zandt

0

Loppersum – Burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum en de politie zijn de overlast van een groep jongeren in ’t Zandt meer dan zat. De politie heeft extra capaciteit gekregen om de overlast aan te pakken. De gemeente wil samen met woningcošperatie Marenland het woonklimaat in met name de Hink Oostingstraat sterk verbeteren

Een groep jongeren uit ’t Zandt zorgt al jarenlang voor overlast in het dorp. De jongeren plegen vernielingen, stichten brandjes en intimideren bewoners. Dit gebeurt vooral in de Oostingstraat. Bewoners die kritiek leveren op de jeugd, worden ge•ntimideerd. Lek gestoken autobanden en stenen door de ruit zijn het gevolg. Surveillerende politiewagens zijn meerdere malen bekogeld met stenen of eieren.

Voor Rodenboog is de maat vol. “Na kerst vorig jaar zijn de problemen met de jeugd ge‘scaleerd. In overleg met de politie is extra capaciteit vrijgemaakt om de overlast aan te pakken.”

Politieonderzoek tegen de overlastplegers werd bemoeilijkt door het feit dat weinig mensen aangifte wilden doen, uit angst voor represailles. De aanpak van de politie heeft geresulteerd in de aanhouding van vier jongeren. Ze worden verdacht van zo’n zeventig delicten als vernieling, bedreiging en brandstichting. Op 24 mei moet het viertal voor de kinderrechter verschijnen.

Rodenboog betreurt het dat ’t Zandt wordt geassocieerd met overlast. “Het is een kleine groep jongeren die verantwoordelijk is voor de ellende.” De gemeente wil nu samen met woningcorporatie Marenland de leefbaarheid in de Oostingstraat verbeteren. “We hebben moeite met het verhuren van woningen in ’t Zandt, omdat mensen de plaats snel associ‘ren met ellende. Met name op de Oostingstraat is een zwaar etiket geplakt”, aldus directeur W. Dieterman.

www.dvhn.nl

Geef een reactie