25 juni 2024

Stedum is donderdagochtend opgeschrikt door een lichte aardbeving. De schok had een kracht van 3,2 op de schaal van Richter.  Dat heeft het KNMI laten weten. Het epicentrum van de beving, die om 06.54 uur plaatshad, bevond zich in de buurt van het dorpje Westeremden.

Volgens een woordvoerster van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is het aannemelijk dat de aardschok verband houdt met de gaswinning in Groningen. De maatschappij had donderdagmiddag ongeveer tien meldingen van schade binnengekregen.

Volgens de zegsvrouw ging het daarbij vooral om scheuren in muren. Ze laat weten dat de NAM verwacht dat het aantal meldingen komend weekend nog op zal lopen tot enkele tientallen.

Schade

Mensen die schade hebben door de aardbeving kunnen op de website van de NAM een schadeformulier invullen. Het extern en onafhankelijk expertisebureau bekijkt vervolgens wie er recht heeft op een eventuele vergoeding. Volgens de woordvoerster is daar binnen de NAM een speciaal potje voor gereserveerd.

Bij de politie en brandweer in Groningen was donderdagochtend slechts één melding binnengekomen. Volgens een woordvoerder had deze man met 112 gebeld omdat hij zijn huis voelde trillen.

www.stedum.com

Geef een reactie