18 mei 2024


Momenteel loopt op beide basisscholen het project "Achter de muziek aan". Dit project is opgezet door het IVAK te Delfzijl en wordt afgewerkt door docent de heer S. Hamersma. Sietse Hamersma is dirigent van een aantal brassbands die bijna op het hoogste niveau presteren in de Nederlandse Brassmuziek-wereld.

Daarnaast is hij als vaste docent voor koperblazers aan het IVAK verbonden en geeft hij in de regio regelmatig concerten met zijn leerlingen. Voor het project "Achter de muziek aan" is gekozen voor de kinderen uit groep 5. Het is de derde keer dat dit project is opgezet. "Achter de muziek aan" is gestart op vrijdag 15 januari en duurt tot en met vrijdag 5 februari. De 4 lessen duren elk een uur per week op de vrijdagmorgen. Op 5 februari laten de kinderen in dat laatste uur aan de andere kinderen horen wat ze inmiddels geleerd hebben.

De instrumenten, (Bugels en Cornetten) zijn beschikbaar gesteld door muziekvereniging "Jehova Nissi" met een aanvulling van "Loppersum’s Harmonie". Als aansluiting op dit project leek het ons leuk om de kinderen die de lessen volgden, samen met hun ouders te ontmoeten op maandagavond 8 februari. We willen hen dan ook eens nader kennis laten maken met al die andere instrumenten, die in ons geval een fanfareorkest bespeeld worden. Onze dirigent Jan Werkman zal dan op een leuke en speelse manier met de kinderen bezig gaan en misschien iets met het orkest samen doen. Ook hun docent Sietse Hamersma zal hierbij aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat het geheel niet langer gaat duren dan hooguit een uur. Het bestuur

 

 

www.stedum.com

Geef een reactie