25 juli 2024

“Achter de muziek aan”

0
Vanaf 14 januari t.e.m. 4 februari liep op beide basisscholen het project "Achter de muziek aan". Dit project werd o.a. ook opgezet hier bij ons in Stedum door het IVAK te Delfzijl en afgewerkt door docent Sietse Hamersma. Sietse is al vele jaren dirigent van een aantal brassbands die bijna op het hoogste niveau presteren in de Nederlandse Brassmuziek-wereld. Daarnaast is hij als vaste docent voor koperblazers aan het IVAK verbonden en geeft hij in de regio regelmatig concerten met zijn leerlingen.
Voor het project "Achter de muziek aan" werd gekozen voor de kinderen uit groep 5.
De 4 lessen duurden elk een uur per week op de maandagmorgen. Op 4 februari lieten de kinderen in dat laatste uur aan de andere kinderen horen wat ze inmiddels geleerd hadden. De instrumenten werden beschikbaar gesteld door de "Jehova Nissi" met een aanvulling van muziekvereniging "Loppersum’s Harmonie" en het IVAK.
Muziek maken dus op echte blaasinstrumenten: cornet, bugel en trompet.
 
Als aansluiting op dit project waren de kinderen te gast tijdens de repetitie van "Jehova Nissi". Hierbij waren ook de kinderen uit groep 6 uitgenodigd en aanwezig. Onder leiding van dirigent Henk Smit werd het muziekstuk de "Rainbow Rock" ingestudeerd, speciaal geschreven voor beginnende leerlingen met begeleiding van het orkest, door Marco Middelberg. Na amper een half uur repeteren werd het publiek, bestaande uit ouders, vriendjes en vriendinnetjes, getrakteerd op een heuse, enthousiaste uitvoering van dit werk. Een ware prestatie van de 17 jonge solisten.
(diverse foto’s zijn te zien op www.stedum.com)
 
Over 11 jaar (13 maart 2019), bestaat "Jehova Nissi" 100 jaar! Voorzichtig wordt inmiddels gedacht aan het oprichten van een heus jeugdorkest als "kweekvijver" voor de Stedumer Fanfare, wat tegen die tijd respect afdwingend en met een eigen naam ("…" vul in) in Stedum musiceert. Een droom? We helpen die droom uit te komen!.
 
Bestuur en leden "Jehova Nissi".

www.stedum.com

Geef een reactie