1 maart 2024

ADMINISTRATIE GEMEENTE DE LUCHT IN

0

Paspoorten, rijbewijzen, bouwvergunningen ….. De hele gemeentelijke administratie vliegt door de lucht. Niet dat de gemeente een grote chaos veroorzaakt. U behoeft niet bezorgd te zijn dat de hele administratie op straat ligt. In tegendeel zelfs, maar de administratie vliegt wel door de lucht.

In een geordende stroom verlaat (maar komt er ook binnen) alle informatie vanaf een zendmast aan de Raadhuisstraat in Loppersum de gemeentelijke gebouwen. In een gestructureerde straalstroom verlaat het de gemeente in oostelijke richting. Ter hoogte van de borg Rusthoven in Wirdum komt de data-stroom terecht in de gemeente Appingedam, waar het wordt opgevangen aan de schoorsteen van strokartonfabriek de Eendracht in Appingedam.


Nieuw computercentrum
Vanaf deze locatie worden alle gegevens doorgezonden naar het nieuwe computercentrum aan de Wilhelminalaan van het stadskantoor van Appingedam. Daar hebben de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum samen een nieuw computercentrum gerealiseerd.
Appingedam en Delfzijl werken al sinds eind vorige jaar vanuit dit nieuwe centrum. De gemeente Loppersum sluit als laatste van de 3 aan en werkt vanaf 2 februari vanuit de nieuwe locatie. Onder de naam Gem CC, wat staat voor Gemeenschappelijk Computer Centrum, wordt er tussen de 3 gemeenten samengewerkt. Het ligt in de bedoeling dat er nog meer Noord-groninger gemeenten de diensten van het Gem CC gaan afnemen.


Geen nadelige gevolgen
Wat merkt u als burger van de realisering van dit nieuwe computercentrum? In principe niets, want het centrum is gebouwd op de toekomst. De computers in Appingedam hebben voldoende capaciteit om de informatie te verwerken en de programmatuur in de lucht te houden.
De ambtenaren in de gemeente Loppersum beschikken thans niet meer over een ‘eigen PC’, maar beschikken nu – nog met hetzelfde materiaal – over een ‘beeldscherm met toetsenbord’. De programmatuur wordt via de straalverbinding geleverd uit Appingedam. De verwachting is dat de ambtenaren daardoor aanzienlijk sneller met de programmatuur kunnen werken.
De eerste weken wordt rekening gehouden met het verhelpen van de kinderziektes. Maar er wordt verwacht dat in maart alle onvolkomenheden zijn verholpen.

www.loppersum.nl

Geef een reactie