22 april 2024

Afscheid van de familie Wiersema en de Troefmarkt

0

Zaterdag 16 februari nam de familie Wiersema afscheid in Stedum. Van 1999 tot en met afgelopen zaterdag dreef Fenny met hulp van man Ko en haar dochters de Troefmarkt. De winkel wordt de komende week leeggehaald, zodat een eventuele koper erin kan trekken. De familie Wiersema blijft actief in de veel drukkere campingwinkel op Lauwersoog. Toch was het afgelopen zaterdag ook druk in Stedum. Zo’n 130 klanten kwamen nog even boodschappen doen, en lieten zich daarna het kopje koffie met een stukje Oranjekoek, aangeboden door bakker Hoekstra uit Bedum, goed smaken. Op de plaats van de winkelkarren was een gezellig zitje gemaakt, dat voortdurend volzat. Dat hadden jullie iedere zaterdag moeten doen, was de veelgehoorde reactie aan het adres van de initiatiefnemers, een paar vaste klanten (Andrea Lagro, Diana Noorbergen en Lies Oldenhof) in overleg met Dorpsbelangen.

Hele gezinnen kwamen om Fenny en Ko en hun kinderen de hand te drukken. Natuurlijk kwamen de kinderen ook graag voor het ijsje, maar het was opmerkelijk te horen dat veel ouders bewust met hun kleine kinderen naar de Troefmarkt kwamen omdat hun kinderen dat zo leuk vonden. Fennie Wiersema heeft ze zien opgroeien, want ze staat al sinds 1999 in de winkel in Stedum. De banaantjes bij de kassa zijn altijd in trek geweest en veel kinderen konden in het dorp ook zelfstandig de boodschappen doen. De waardering voor de winkel kwam tot uiting in de vele kaarten, bloemen en financiële bijdragen, waarvoor een bus op de koffietafel stond. De familie Wiersema kreeg aan het eind van de dag van Dorpsbelangen een bijdrage voor een reis naar Canada overhandigd. Het plan om de reis dit najaar te maken is met de bijdrage van alle dorpsbewoners en Dorpsbelangen nu  dichtbij gekomen.

De winkel in Stedum is vanaf maandag gesloten, de Stedumers moeten het nu doen met de rijdende winkel van Tiemen van Dijk, of een biologisch abonnement. De biologische producten  kunnen besteld worden via www.ekonoom.nl. Er is een vast afleverpunt in Stedum op dinsdagmiddag. Dat zijn beide mogelijkheden voor de mensen zonder vervoer, en de verwachting is dan ook dat voor veel ouderen Tiemen van Dijk een uitkomst is. Aanstaande vrijdag begint hij zijn wekelijkse ronde. Voortzetting van de winkel is overigens naar zeggen van Dorpsbelangen niet uitgesloten. 

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie