23 februari 2024

Afscheid van de vaste bibliobus bemanning

0


Voor Hilma Ubels eindigt het jaar 2011 in Stedum met bloemen. Vanaf januari 2012 zal de bibliobusronde veranderen, en rijdt Hilma niet meer op de truck naar Stedum.

Door een bezuiniging van de gemeente Loppersum komt de bus nu nog maar één keer, maandags van 13.30 tot 14.30, halte Borgweg. Daarmee prijst Dorpsbelangen Stedum zich nog gelukkig. In omliggende gemeenten rijdt de bus helemaal niet meer. De ronde zal nu vanuit een andere route zijn, met een tweekoppige vaste bemanning. Hilma Ubels is in Stedum een bekende verschijning. Zij is al 38 jaar bibliothecaresse, en kent Stedum goed. Veel lezertjes zag zij opgroeien tot volwassen leners die op hun beurt met nieuwe lezertjes in de truck komen. Hilma’s advies was altijd welkom. Ze was goed op de hoogte van allerhande soorten boeken en ook over de nieuwe uitgaves kon je haar advies horen. 
Er wordt ook afscheid genomen van de vier vaste vrijwilligers, die gemiddeld al 25 jaar actief zijn en Hilma altijd graag hielpen. Dat zijn Lientje Senneker, Janny van Houten, Hil Pestoor en Nel RIjkens. Ook zij wisten de Stedumer lezers altijd goed te helpen. Met elkaar heeft deze groep er voor gezorgd dat lezen in Stedum een begrip is, niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd van TV en Internet. Hilma Ubels kan erop vertrouwen dat de lezers in Stedum ook zonder haar de weg naar de bus zullen blijven vinden. Dorpsbelangen Stedum brengt met dit bloemetje haar en de groep vrijwilligers haar waardering voor jarenlange inzet graag over.
 

www.stedum.com

Geef een reactie