13 april 2024

Afsluiting afrit N46 op de Oostelijke Ringweg Groningen (zaterdag 3 april)

0

Op zaterdag 3 april aanstaande laat Rijkswaterstaat bomen snoeien langs de afrit van de N46 ter hoogte van knooppunt Noorderhogebrug. In verband met deze snoeiwerkzaamheden is de afrit afgesloten voor het verkeer van 7.00 uur tot 16.00 uur.

Het verkeer op de Oostelijke Ringweg richting Bedum/Eemshaven wordt omgeleid via de N370. De omleidingroute wordt door gele borden aangegeven, Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met vertraging. Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden duurt de stremming langer of korter dan aangegeven. Ook laat Rijkswaterstaat diezelfde dag van 07.00 uur tot 10.00 uur snoeiwerkzaamheden verrichten op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van het knooppunt Europaplein. Het verkeer kan gewoon doorgang vinden. Alleen tijdens het afvoeren van het snoeiafval kan het verkeer wel enige hinder ondervinden. Het verkeer wordt dan geregeld door een verkeersregelaar.

Rijkswaterstaat pleegt regelmatig onderhoud aan de beplanting langs rijkswegen en doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken. Mogelijk had u de Regattabrug nog niet gemist. Bekend als ‘het kleine bruggetje’ hoort deze over het Damsterdiep te liggen, in de Regattaweg, als toegang tot het bedrijventerrein Oosterhoogebrug. Maar sedert 12 november lag alleen brugdek er nog. De rest was weggehaald. : de bovenbouw van twee draagzuilen (pylonen), de draagarmen en het contragewicht. Inmiddels zijn die ontroest, hersteld en geschilderd. De pylonen hebben weer de originele, opengewerkte constructie gekregen. De Regattabrug komt binnenkort blinkend terug. Daarvoor moet de toegang naar het bedrijventerrein via de Regattaweg weer even dicht. Omdat ook het beton onder de brug moet worden gerepareerd kan het niet in ŽŽn dag. Het gebeurt op donderdag 1 en vrijdag 2 april, en afhankelijk van het weer kan ook een deel van de zaterdag nog nodig zijn. Het bestaande brugdek, dat zolang was blijven liggen, wordt nu ook vernieuwd. Op deze dagen is het bedrijventerrein Oosterhoogebrug alleen te bereiken via de oostelijke toegang, bij de ringweg. De omleiding wordt met borden aangegeven.

www.gic.nl

Geef een reactie