21 mei 2024

Alcoholcontroles najaar 2006 van start

0

De Groningse weggebruiker is in het algemeen nuchter. Tenminste, onderzoekscijfers over alcoholmisbruik in het verkeer wijzen dat uit. Het percentage alcomobilisten in onze provincie ligt met 1,5% lager dan het landelijk gemiddelde (3%). Aangezien iedere overtreder er één te veel is, blijft Regiopolitie Groningen streven naar een verdere daling.  Om die reden is vanaf 27 oktober een lange periode van alcoholcontroles gestart. De controles zijn gericht op alcoholgebruik in sportkantines en worden op verschillende plekken in de provincie gehouden.

Tijdens de controles zal een promotieteam van Veilig Verkeer Nederland voorlichting geven en Bob-gadgets uitdelen.

De meeste mensen die onder invloed achter het stuur zitten, hebben alcohol gedronken in de horeca, bij vrienden of familie of thuis. Maar het is ook bij veel sportclubs heel gebruikelijk om na een training of wedstrijd nog even gezellig wat te drinken in de kantine. Het gevolg is vaak dat mensen daarna onder invloed van alcohol aan het verkeer deelnemen. Om dat te voorkomen en het aantal overtreders dat uit sportkantines komt te verkleinen, is de politie een reeks intensieve controles gestart.

Controles
Regiopolitie Groningen controleert het hele jaar op alcoholgebruik in het verkeer. Dit najaar zijn de controles vooral gericht op sportkantines. De controles krijgen in de winter een vervolg met de winter-Bob-campagne, die is gericht op alcoholgebruik rond de feestdagen.

Gemeente Loppersum

Geef een reactie