19 juni 2024

‘Alle bestuurders in de fout bij kwestie Delfzijl’

0

‘Alle betrokken bestuurders hebben fouten gemaakt.’ Dat zegt oud-wethouder Schuiling van Groningen over de jongste bestuurscrisis in Delfzijl.

Schuiling maakte de opmerking bij de presentatie van het boek van voormalig wethouder Westerink van Delfzijl. Westerink geeft in het boek zijn visie op de bestuurscrisis en wijst de provincie Groningen aan als medeschuldige.

Volgens Schuiling moeten alle betrokken bestuurders de hand in eigen boezem steken. Hij vindt het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat burgemeester Appel op vakantie ging terwijl het rommelde in Delfzijl, maar hij vindt het net zo onbegrijpelijk dat de wethouders belangrijke besluiten namen tijdens haar afwezigheid.

Schuiling uitte ook kritiek op Westerink zelf. Hij vindt dat de wethouder had moeten komen toen commissaris der Koningin Alders hem had ontboden op het provinciehuis. ‘Als bestuurder heb je er te zijn en voor je zaak te staan’, aldus Schuiling. Dat is in Delfzijl niet gebeurd en dat heeft slecht uitgepakt voor de havenstad en haar inwoners, zo concludeert Schuiling

www.rtvnoord.nl

Geef een reactie