30 september 2023

Alweer de 5e AvondFietsvierdaagse!

Van 26 t/m 29 juni vieren we het 1e lustrum van de Avondfietsvierdaagse. Het is een succesvolle activiteit, die net een beetje anders in elkaar steekt dan de Wandelvierdaagse. Beide sportieve activiteiten worden georganiseerd door de activiteitencommissie van Dorpsbelangen, met de nodige vrijwilligers. Een belangrijk man hierin is Eilko Wiersema, de “Routeman”. Ook al ken je de omgeving nog zo goed, hij weet precies weer paden te vinden waar je nog nooit bent geweest. En ook de verzorging (met dank aan o.a. Anneke Wiersema en Jannes Winter) is speciaal. Er is een caféstop in een karakteristieke gelegenheid, het liefst met een mooie tuin

De andere avonden is er koffie en ranja met een traktatie. De laatste avond is er een nazit in ons eigen karakteristieke café ’t Oude Raedthuys. Omdat dit een vrijdag is, mag het gerust laat worden. Het is tenslotte ook lang licht en daar moet je ook van profiteren. Wat we een beetje anders doen dan de Wandelvierdaagse, is de inschrijving. Bij de wandelvierdaagse gaat het ook om de prestatie en is er strenge controle, om te bepalen of de medaille wel verdiend is. Fietsen doe je op eigen verantwoordelijkheid. Of je afsnijdt? Helemaal zelf weten, maar de koffiestop moet natuurlijk niet worden gemist.

 

Wat doen we om dit jubileum te vieren?

De laatste avond is er een kleine vossenjacht langs een deel van de route. Er zijn vijf vossen, die op verantwoorde wijze moeten worden gevonden. Wie achterstevoren op de fiets zit wordt gediskwalificeerd. Uit de goede antwoorden trekken we een prijswinnaar.

 

Waar en hoe inschrijven?

Inschrijven kan van te voren bij Anneke Wiersema, Hoofdstraat 31, tel 551802 en vanaf 18.30 in café ’t Oude Raedthuys aan de Hoofdstraat in Stedum op 26, 27, 28 en 29 juni.  Vier avonden fietsen kost voor volwassenen € 7,50 en voor kinderen € 1,50. Per avond kost deelname voor volwassenen € 2 (een koopje als het de appeltaartavond is) en voor kinderen € 0,50 (met kans op een ijsje).

 

Anneke Wiersema, Karen Hemmen, Martin Zijlema en Lies Oldenhof (en onze 5 vossen!)

Dorpsbelangen Stedum

Geef een reactie