20 juli 2024

Alynia gaat gemeenschappelijk zwembad ontwerpen

0

Medio juni hebben architectenbureaus zich ingeschreven voor het ontwerp van het gemeenschappelijke zwembad en een presentatie gegeven. Op basis hiervan en een aantal criteria (visie en honorarium) heeft de gunningscommissie besloten Alynia uit Harlingen het ontwerp te laten maken, omdat zij de economisch meest voordelige inschrijving hebben gedaan en een goed onderbouwd verhaal hebben dat goed aansluit bij de vraagstelling

Inmiddels hebben beide gemeenteraden ingestemd met de oprichting van een BV, genaamd Zwembad Appingedam-Delfzijl Vastgoed BV. Deze zal de bouw van het zwembad gaan verzorgen. De provincie en het ministerie van Justitie moeten hier nog goedkeuring aangeven.

De verwachting is dat in augustus de procedure is doorlopen. Tijdens de oprichtingsfase is het mogelijk de BV opdrachten te laten verstrekken, onder andere de opdrachtverlening aan de architect, door de beide gemeenten aan te wijzen als directie. In deze fase zijn beide gemeenten hoofdelijk aansprakelijk voor contracten, bestellingen en andere rechtshandelingen. De aansprakelijkheid eindigt als de BV eenmaal een feit is.

www.regiofmradio.nl

Geef een reactie