25 april 2024

Andrea Bocelli loodst Pride of Hawaii over Eems

0

Het cruiseschip Pride of Hawaii legt vanmiddag aan in de Eemshaven. Het reuzencruiseschip, met bijna driehonderd meter lengte de grootste ooit gebouwd door de Meyer Werf, vertrok zondag vanuit Papenburg. Na een tocht over de Eems passeerde het gistermiddag om ongeveer twaalf uur het Emssperrwerk bij Gandersum.

Op de wit bevroren dijken stonden kleumende mensen het schip te bewonderen en begeleidden ze de Pride of Hawaii op haar laatste meters over de Eems. Uit de muziekboxen schalde Andrea Bocelli.


De tonen waren tot in het dorpje Gandersum te horen. Daarna zette het schip koers naar de Duitse bocht, waar het enkele tests uitvoerde. Overmorgen vertrekt het cruiseschip naar de Noorse kustwateren. Het keert op 21 maart terug, waarna het tot 12 april blijft liggen in de Eemshaven om afgewerkt te worden. Het schip, in opdracht van rederij Norwegian Cruise Line (NCL) gebouwd, gaat onder Amerikaanse vlag varen. Momenteel zijn er bijna vijfhonderd mensen aan boord die zich bezig houden met de afbouw van het schip.


In de Eemshaven komen er nog eens honderden mensen extra aan

Dagblad van het noorden

Geef een reactie