22 april 2024

Antilliaanse jongeren uit Delfzijl maken film

0

Delfzijl – Drugs zijn verleidelijk, maar geven meer ellende dan plezier. Deze boodschap willen twaalf Antilliaanse jongeren uit Delfzijl graag overbrengen op leeftijdgenoten. Samen met de Ambulante Verslavingszorg Groningen hebben ze een preventiefilmpje gemaakt.

De zussen Joanne (19) en Jeanice Reigina (15) werden door de Stichting Welzijn Delfzijl benaderd om mee te doen aan de productie van de film Real Life. Joanne bediende de camera en Jeanice deed het acteerwerk. ”De film gaat over twee vriendinnen. EŽn van hen komt in aanraking met drugs. Ze wordt verslaafd en gaat naar een afkickcentrum. Een dealer van wie ze drugs koopt wordt opgepakt.”


Samen met tien andere landgenoten kregen Joanne en Jeanice in de afgelopen twee maanden les in monteren, filmen en scenarioschrijven. De film duurt vijftien minuten en is voorzien van muziek van 2Pac en 50Cent. Enkele deelnemers rappen zelf in de productie. De film werd opgenomen in het Delfzijlse winkelcentrum Kuilsburg.


De zusjes Reigina moeten zelf niets van drugs hebben. Joanne: ”Ik ben wel eens benaderd door iemand met een joint. Of ik ook wilde roken. Ik heb geweigerd, drugs trekken me niet.” Joanne hoopt met de film ook het imago van haar landgenoten te verbeteren. ”Niet iedere Antilliaan gebruikt drugs. Een kleine groep verpest het voor de rest.”


Real Life is een van de zes producties op het gebied van film, theater en dans die in verschillende steden in Nederland zijn gemaakt op initiatief van het Ontwikkelcentrum Preventie. Het doel van de producties is dat de deelnemers in hun sociale omgeving gaan praten over de gevaren van drugsgebruik. De film is op 17 april te zien in Multi Functioneel Centrum Brakzand in Delfzijl.

www.dvhn.nl

Geef een reactie