30 mei 2024

Appingedam: bootdieven komen niet ver

0

De politie heeft zaterdagmiddag bij het Eemskanaal Zuidzijde een 44-jarige man uit Hoogezand en een 39-jarige man uit Scheemda aangehouden voor diefstal van een boot (vlet) met buitenboordmotor. De eigenaar van de boot ontdekte rond 17.00 uur de diefstal van zijn boot, die hij met een kettingslot bij de Groevebrug in Schildwolde had liggen.

De man reed direct naar de sluis bij het Eemskanaal en zag zijn bootje in het water liggen. Op de boot zag de aangever dat beide verdachten zich met hun kinderen bevonden. Beide verdachten rennen met hun beide kinderen, een zoon van 7 jaar en dochter van 11 jaar, weg. De politie wist korte tijd later na een zoektocht beide vaders met kinderen in het riet en het korenveld bij het Eemskanaal op te sporen.

De vaders werden aangehouden en ingesloten. Op de vluchtroute werd door de politie een betonschaar aangetroffen en in beslag genomen. Beide kinderen werden overgedragen aan hun moeders. De politie stelt een nader onderzoek in. De politie heeft al enkele getuigen gehoord

Persberichten politie.nl

Geef een reactie