26 maart 2023

Appingedam legt druk op tuinhoutzaak

Appingedam – Het gemeentebestuur van Appingedam past bestuursdwang toe om het tuinhoutcentrum Arkema te bewegen om geen gemeentegrond meer te gebruiken als parkeerplaats en etalage. De verontwaardigde eigenaar overweegt serieus om de Fivelstad te verlaten

De geparkeerde auto’s en de uitstallingen in de berm bij het tuinhoutcentrum aan de Blokstad zijn de gemeente al jaren een doorn in het oog. Het zou onoverzichtelijke en soms onveilige situaties opleveren voor verkeer dat van de Woldweg de N33 oprijdt. De parkeerruimte op het terrein van het bedrijf is ontoereikend omdat het grotendeels voor opslag wordt gebruikt.


Burgemeester Emme Groot vindt dat Arkema zich gewoon aan de afspraken moet houden. “Toen we Arkema enige maanden geleden toestemming gaven om de voormalige boerderij van Rijkswaterstaat te gebruiken voor opslag, hebben we daar de voorwaarde aan verbonden dat hij zich dan wel aan de eerder gemaakte afspraken zou houden. Dat doet hij nog steeds niet en daarom moeten we als gemeente wel optreden. We moeten elkaar gewoon serieus nemen. Het is echt geen ondernemertje pesten.”


Eigenaar Geert Arkema is daar nog niet zo zeker van. “Ze zijn bezig een bedrijf te vernietigen. Het water staat me zo langzamerhand tot aan de lippen. Ze moeten nog even zo doorgaan, dan ben ik weg. Ik heb de plannen al klaarliggen om ergens anders heen te gaan.”


Arkema toont zich hoogst verbaasd over de brandende spoed die de gemeente nu betracht. “Bestuursdwang? Daar heb ik nog niets van gehoord. Ik snap er niets van. Na zes jaar gedoe met de gemeente mag ik vanaf 1 februari de boerderij van Rijkswaterstaat gebruiken. En nou denken die ambtenaren dat ik de zaak ˆ la minuut kan regelen. Daar kom ik pas in de winter aan toe. Ik zit middenin het tuinseizoen, kan ik het helpen dat het nu zo druk is. Ik ga mijn klanten niet wegsturen en ik kan ze niet dwingen om op mijn terrein te parkeren.”

www.dvhn.nl

Geef een antwoord