30 mei 2024

Appingedam: Vernielingen opgelost

0

Met de aanhouding van 10 jongeren uit Appingedam is een 30-tal vernielingen in diezelfde plaats opgelost. De aangehouden jongeren hebben de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. De vernielingen werden gepleegd van begin dit jaar tot half juli. De totale schade wordt geschat op ongeveer 9000 euro. De jongeren pleegden de vernielingen uit verveling.

Het soort vernielingen was zeer divers. Zo werden ruiten van een school aan de Olingermeeden in Appingedam meerdere keren ingegooid, zijn bushokjes en reclamezuilen in Appingedam en Delfzijl vernield en is er brandstichting geweest in een papiercontainer aan de Farmsumerweg in Appingedam. De zaak is opgelost mede dankzij een aantal getuigen. Bovendien is de inzet van buurt- en jeugdagenten van groot belang geweest.

 

De eerste jongeren zijn in juli aangehouden. Een ander deel is in augustus aangehouden. Eén van de verdachten moet nog worden gehoord. Alle jongeren hebben een proces-verbaal gekregen en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De jongeren zullen zich binnenkort moeten melden bij HALT of justitie.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie