24 juli 2024

Autobranden in Loppersum

0

Loppersum Er doen zich de laatste tijd opmerkelijk veel auto- en containerbranden voor in Loppersum en omgeving. Alle branden ontstonden in de avonduren door nog niet ophelderde oorzaak. De politie vermoedt dat er sprake is vanbrandstichting, maar aanhoudingen bleven tot nu toe uit.

De brandweer in de gemeente Loppersum moest vorige maand vier keer uitrukken wegens autobranden en twee keer in verband met een containerbrand.
In Garsthuizen brandde zondagavond 14 maart door onbekende oorzaak een auto uit. De wagen stond aan de Roperijweg geparkeerd. Vier dagen later was het raak in Loppersum. Bij het voormalige gemeentehuis aan de Raadhuisstraat ging toen een container met bouwafval in de hens. De Lopster brandweer moest op zondagavond 21 maart opnieuw in actie komen in verband met een autobrand aan de Wijmersweg. De wagen liep forse schade op. De volgende avond ging aan de Wirdumerweg in Loppersum een afvalcontainer in vlammen op. Drie dagen later, op woensdag 24 maart, werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand aan het Eekwerderpad in Wirdum. Vier dagen later, weer op een zondagavond, brandde aan de rekweg in Garrelsweer nogmaals een auto uit.
De politie heeft de zaken in onderzoek. "We kijken of er een verband tussen de branden te vinden is", zegt woordvoerder Anthony Hogeveen. De technische recherche is bezig de oorzaak van de branden te achterhalen. De onderzoeksresultaten zijn volgens Hogeveen nog niet bekend. Ook stelde de politie buurtonderzoeken in die tot nu toe niets opleverden.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie