13 juli 2024

Automobilist rijdt tegen voorbijrijdende trein

0

Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Loppersum heeft in de nacht van zaterdag op zondag alle geluk van de wereld gehad. De man reed op het onverharde Storksterpad in Loppersum met hoge snelheid over een onbewaakte spoorwegovergang en reed daarbij tegen een langsrijdende trein. Hij stapte echter direct na de aanrijding uit zijn voertuig.

Een politieauto stond vlak voor het incident te wachten voor de spoorwegovergang van de Zeerijperweg in Loppersum. De 20-jarge kwam van achteren aangereden en sloeg bij het zien van de politieauto plotseling af. De agenten vertrouwden dit niet, reden in de richting van de bestuurder en gaven hem een stopteken. De beginnend bestuurder probeerde zich echter met hoge snelheid uit de voeten te maken. Dit deed hij onder andere door via de Sjuxumerweg het onverharde Storkerpad in te slaan. Ter hoogte van een onbewaakte spoorwegovergang had hij niet door dat op dat moment juist een trein passeerde. De automobilist raakte daarbij het midden van de trein. Hij stapte direct na het ongeval uit.

 De automobilist rook in het gesprek met de agenten naar alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een alcoholtest. Tijdens de rit naar het politiebureau begon de jongeman te klagen over zijn nek. Hij is daarom door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook in het ziekenhuis weigerde hij een bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder.

 Door de aanrijding raakten de wielen van een coupe van de trein buiten de rails. Doordat er onder andere schade ontstond aan rails en bielzen was onderhoud aan het spoor nodig.

Persberichten politie.nl

Geef een reactie