21 mei 2024

Avondvierdaagse Stedum

0

Stedum profiteert van het mooie voorjaarsweer. Elke avond om zes uur starten sportieve jonge en oudere Stedumers voor een wandeling van 5 of 10 km bij ’t Oude Raedthuys. Met koffie en limonade onderweg en een goede verzorging (en EHBO voor de blaren) is het een mooi tijdverdrijf. Om 8 uur is iedereen ook weer terug, al twijfelden enkele 10 km lopers daar wel eens aan. Geroutineerde lopers weten dat je de afstanden als een richtlijn en een gemiddelde moet zien en niet elke avond letterlijk na moet meten. Uiteraard plaatst de organisatie de lopers niet voor grote verrassingen, maar er is deze keer ook een route over een onverharde weg op het programma gezet. Dat
is op het Hoogeland niet zo gemakkelijk te realiseren. Vrijwel alle wegen en paden zijn verhard. Volgens de organisatie (activiteitencommissie Dorpsbelangen) is de route zeker verantwoord, na deze lange periode van droog weer.

Donderdag 22 mei is de feestelijke intocht onder begeleiding van het fanfareorkest Jehova Nissi en vele toeschouwers (verzamelen om 19.30 aan de Laan van Nittersum/Borgweg). Bij het café aangekomen worden de medailles uitgereikt en zit het er weer op. De activiteitencommissie van Dorpsbelangen mocht vorig jaar 160 deelnemers verwelkomen en verwacht dat dat aantal wel weer wordt geëvenaard.

www.stedum.com

Geef een reactie