9 december 2023

Basisscholen trappen af met GPS

0

A.s. vrijdag zullen ca. 50 kinderen uit de bovenbouw van “de Bongerd” en “de Crangeborg” de aftrap verrichten voor de vierde editie van de GPS-navigatietocht in en rondom Stedum. Vanaf 14.15 uur zullen 6 groepen een gedeelte van de grote tocht gaan lopen, onder begeleiding van ouders en leden van de GPS-organisatie. De kinderen zullen zich in het ijsclub- en tennisvereniginggebouwtje verzamelen.

De verwachting is dat zij ca. 1,5 uur onderweg zijn, waarbij een vijftal hindernissen dient te worden genomen. Elke groep krijgt een eigen GPS-apparaat, die de kinderen zelf zullen leren bedienen. Na afloop krijgen ze bij terugkomst nog iets lekkers aangeboden én een herinnering aan hun deelname. 
VOL=VOL!!!
Voor eventuele belangstellenden voor deelname aan de GPS-tocht op vrijdag- of zaterdagavond is er teleurstellend nieuws: beide avonden zitten compleet vol! In totaal hebben zich 35 teams ingeschreven, met ca. 300 deelnemers! Op vrijdagavond gaan de eerste groepen om 19.45 uur van start, zaterdag begint de tocht een half uur eerder voor de eerste deelnemers. 13 hindernissen zijn in het ca. 6 km lange parcours opgenomen, die de organisatie veel hoofdbrekens hebben gekost.
SPEKTAKEL IN DE HAVEN
Voor inwoners van Stedum, die niet aan de tocht meedoen, valt er wel het nodige te zien. In het haventje van Stedum zal ook een hindernis worden gebouwd, waarbij de deelnemers, op een hoogte van ca. 2 meter boven het water, schuin naar de overkant moeten zien te komen. Dit belooft een hindernis te worden, die niet door iedereen even graag genomen zal worden. Voor de deelnemers wellicht huiveringwekkend, voor eventuele toeschouwers een spektakel!
Inwoners van Stedum zijn dan ook van harte welkom om deze oversteek te komen bekijken. De cateringplek, waar de teams uiteindelijk vermoeid maar voldaan terug zullen komen, is alleen toegankelijk voor deelnemers, niet voor toeschouwers.

www.stedum.com

Geef een reactie