20 juli 2024

Bedreigd Bestaan? Doe mee aan groot onderzoek over Noord-Groningen

0
Wat maakt Noord-Groningen aantrekkelijk? Waarom trekken mensen er juist weg? Wie wonen er in Noord-Groningen en wat vinden deze mensen belangrijk? Hoe gebruiken bewoners het gebied en hun woonplaats; wonen zij er vooral, of werken zij er ook, ondernemen ze er culturele en sociale activiteiten en hebben ze er veel sociale contacten? Dit zijn vragen die aan bewoners en oud-bewoners van Noord-Groningen worden gesteld in een grote internetenquête.

Het onderzoek Bedreigd Bestaan biedt voor gemeenten en andere partijen een goed inzicht in wat bewoners zelf al organiseren en wat voor verschillende bewoners belangrijk is. Voor u als bewoner geeft het onderzoek inzicht in hoe uw leefomgeving er uitziet en wat er in uw omgeving gebeurt.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het CAB in opdracht van de Stichting Bedreigd Bestaan. Ook studenten van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en leerlingen van Het Hogeland College zullen opdrachten doen in het kader van het project. Zij zullen interviews houden met bewoners. Bijvoorbeeld over de functie van dorpshuizen en de belevingswereld van jongeren. Regelmatig zullen resultaten van het onderzoek op de website van Bedreigd

Bestaan verschijnen. Wij hopen dat u de vragenlijst wilt invullen. Dit zal belangrijke informatie opleveren over het gebied, zowel voor u als bewoner als voor overheden en organisaties in het gebied. Meer informatie over het onderzoek, de vragenlijst en de betrokken partijen is te vinden op www.bedreigdbestaan.nl.

www.stedum.com

Geef een reactie