14 juli 2024

Bedum houdt totstandkoming structuurplan tegen het licht

0

  De soap rond de totstandkoming van het structuurplan van Bedum krijgt een vervolg. Op verzoek van het gemeentebestuur begint een onderzoeksbureau uit Enschede een dezer dagen aan een evaluatie van de besluitvorming. Daarover ontstond vorig jaar veel deining. Het college zou volgens sommigen hoe dan ook de eigen plannen willen doordrukken.

B en W riepen bij de lancering van het structuurplan hun burgers op met op‑ en aanmerkingen te komen. Van die gelegenheid maakten vijftig Bedumers gebruik. Vooral de groep rond Bert Bijvank, die met een compleet alternatief structuurplan -‘Bedum verdient beter’‑ op de proppen kwam, voelde zich geschoffeerd door het college."Wij zijn geen moment serieus genomen. Het college vraagt om inspraak, maar ziet ideeën vervolgens als bezwaren tegen het eigen plan en behandelt die ook zo", liet Bijvank zich destijds ontvallen.

Het onderzoeksbureau gaat een hele rits betrokkenen interviewen, onder wie Bijvank, om uit te vinden of het college juist gehandeld heeft. In eerste instantie wilde Bedum de evaluatie intern laten plaats hebben. ‘Om elke schijn van partijdigheid te voorkomen is een extern bureau in de hand genomen’, staat in een gemeentelijk bericht te lezen.

Dagblad van het noorden

Geef een reactie