24 februari 2024

Bedum onder voorwaarden mee in Regiovisie

0

Bedum – Bedum blijft solidair met het samenwerkingsverband tussen twaalf Groninger en Drentse gemeenten geheten Regiovisie. Donderdagavond stemden alle partijen, behalve GemeenteBelangen, in met het voortzetten van het in de ogen van allen dure lidmaatschap, zij het onder bepaalde voorwaarden.

Zo wil de gemeente de zekerheid in 2009 te kunnen stoppen, en mag de contributie tot die tijd niet hoger worden dan nu is afgesproken (70.000 euro per jaar).


Wethouder Peter de Graaf sprak duidelijk zijn twijfels over deelname uit, maar werd teruggefloten door het CDA. Hij is samen met wethouder Stoffer Jan Haan tegen deelname, maar moest dodnerdag het offici‘le collegestandpunt verdedigen en dat is pro deelname. De grootste voorstander, de burgemeester, was afwezig in verband met vakantie. Uiteindelijk moest de wethouder met lede ogen aanzien hoe de raad meeging in de Regiovisie onder door de PvdA opgestelde voorwaarden.


Alleen GemeenteBelangen stemde met vier man tegen, want die partij is tegen verhoging van de onroerendzaakbelasting, nodig om deelname te financieren. De voorstanders menen dat Bedum solidair moet zijn met omliggende gemeenten en zijn bang voor isolement en uitsluiting door de provincie.

www.dvhn.nl

Geef een reactie