6 juni 2023

‘Beeldenrel’ Loppersum krijgt staart

Het tumult in de politiek van Loppersum over de weggehaalde kunstwerken vorig jaar november, kende maandagavond in de gemeenteraad een hoogtepunt. Gemeentebelangen en GroenLinks hekelen de rol van oud-wethouder en PvdA-fractieassistent Fré Wassenaar als bemiddelaar tussen kunstenaars en gemeente.

Wassenaar werd aangesteld door de gemeente als bemiddelaar. Hij bereikte een akkoord over de kunstwerken, die vorig jaar zonder toestemming van de makers uit de grond werden gerukt en zwaar beschadigd raakten. De werken worden nu herplaatst.

Gemeentebelangen vindt dat Wassenaar als PvdA-fractieassistent en als oud-wethouder die de beelden naar Loppersum haalde, niet neutraal is. De partij beroept zich op een gemeentelijke verordening uit 2002 waarin staat dat een fractieassistent niet de rol van een bemiddelaar mag spelen bij een conflict waarbij de gemeente betrokken is.

Het CDA wilde met een amandement een uitzondering maken op deze regel. Alle partijen gingen hierme akkoord behalve Gemeentebelangen en GroenLinks. Gemeentebelangen laat het er niet mee zitten en overweegt stappen tegen het college

Dagblad van het noorden

Geef een reactie