27 mei 2024

Bel-parkeren in Delfzijl

0

Wethouder Roel van der Molen geeft dinsdag 13 maart het startsein voor een proef met bel-parkeren. De portemonnee van inwoners van Delfzijl wordt vanaf dinsdag 12 maart een stukje lichter. Het is niet langer nodig zakken vol kleingeld voor de parkeermeter mee te zeulen. De wethouder betaalt om 13.30 uur op het Johan van den Kornputplein als eerste met zijn mobiele telefoon voor een parkeerplaats

Deelnemers aan bel‑parkeren bellen simpel met hun telefoon naar een landelijk nummer en voeren het nummer in van het tariefgebied waar de auto staat. Het nummer staat op een bord boven de parkeermeter. Wanneer men terugkeert naar de auto is één telefoontje voldoende om de teller stop te zetten. Aan het eind van de maand wordt het parkeergeld automatisch van de rekening gehaald.

Bel‑parkeren is een extra optie. Het bestaande systeem met betaalautomaten blijft gehandhaafd. Bel‑parkeren is een initiatief van de gemeenteraad. Ze hoopt op deze manier de winkeliers tegemoet te komen, doordat bezoekers op deze manier misschien langer in Delfzijl verblijven.

De proef wordt over een jaar geëvalueerd.

www.dvhn.nl

Geef een reactie