19 juni 2024

Bemiddeling PvdA Delfzijl en college

0

De relatie tussen de fractie van de PvdA in Delfzijl en de PvdA‑wethouders Thea van der Veen en Roel van der Molen is stroef. "Het gaat niet helemaal lekker", zegt vice‑fractievoorzitter Jan Menninga. "Daar gaan we het op 25 augustus tijdens de fractiedag over hebben."

Menninga noemt als voorbeeld de laatste beslissing over de reclamecampagne Echte Sterren Wonen in Delfzijl. Een groot deel van de raad weigerde 100.000 euro in deze campagne van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl (OMD) te steken. De campagne heeft als doel het imago van de havenplaats te verbeteren. Menninga vond dat de raad met de rug tegen de muur was gezet, omdat de campagne al een poos geleden van start is gegaan.

Ook de laatste perikelen rond de aankoop van het Eemsmondgebouw en het afblazen van het windmolenpark spelen volgens hem mee. Het college wil miljoenen euro’s steken in de koop en het opknappen van het Eemsmondgebouw. De PvdA zet hier grote vraagtekens bij. Menninga: "Zulke dingen moeten in de toekomst gewoon anders. Het is duidelijk dat de wederzijdse communicatie moet worden verbeterd."

www.dvhn.nl

Geef een reactie