24 juli 2024

Ben Visser officieel benoemd als burgemeester Eemsdelta

De heer Ben Visser is officieel benoemd tot burgemeester van Eemsdelta met ingang van 15 januari. Dit maakte het Ministerie van Binnenlandse zaken vandaag bekend.

Eind oktober maakte de gemeenteraad bekend Ben Visser voor te dragen als burgemeester. De koning en de minister van Binnenlandse Zaken hebben daar nu hun goedkeuring voor gegeven, waarmee hij vanaf 15 januari 2022 de eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Eemsdelta wordt.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Nick Boersma: “Ben Visser past goed bij de profielschets die de raad eerder dit jaar heeft vastgesteld. Nu de benoeming officieel is kan hij straks ook aan onze inwoners laten zien hoe wij hem als commissie hebben leren kennen. Een betrokken burgemeester die zich met humor en veel overtuigingskracht gaat inzetten voor onze gemeente.”

Het college van B en W is verheugd met de officiële benoeming van Ben Visser. Loco-burgemeester Annalies Usmany- Dallinga: “Het college feliciteert Ben Visser met de benoeming en we kijken uit naar de samenwerking.”
Installatie Ben Visser
De officiële installatie is gepland op maandag 17 januari 2022 tijdens een buitengewone raadsvergadering. De vergadering is vanwege de coronamaatregelen niet voor publiek toegankelijk. De uitzending is live te volgen via eemsdelta.nl/raad.

Het afscheid van waarnemend burgemeester Gerard Beukema is op vrijdag 14 januari 2022. Nadere bijzonderheden daarover worden binnenkort bekend gemaakt