13 april 2024

Ben Visser voorgedragen als nieuwe burgemeester Eemsdelta

Ben Visser is door de gemeenteraad van Eemsdelta voorgedragen als nieuwe burgemeester. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakte dit bekend in een bijzondere openbare raadsvergadering op donderdag 28 oktober 2021. De heer Visser was eerder onder andere burgemeester in de gemeente Scherpenzeel en namens de ChristenUnie wethouder op Urk. Bevlogen en sterke persoonlijkheid Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe, kroonbenoemde burgemeester. Volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie Nick Boersma past Ben Visser goed bij de profielschets die de raad eerder met inwoners maakte. Ruim 900 inwoners dachten dit voorjaar via vragenlijsten mee over wat zij belangrijk vinden bij hun nieuwe burgemeester.

“We hebben de heer Visser leren kennen als iemand met overtuiging en overtuigingskracht. We zochten een burgemeester die betrokken is en een doorpakker. Dit zien wij zeker terug bij Ben Visser”. Ben Visser Ben Visser is geboren op 4 oktober 1981. Ben Visser: “Ik ben zeer dankbaar met deze voordracht en vind het een eer om de eerste kroonbenoemde burgemeester van Eemsdelta te worden. Na de beëdiging kom ik graag in contact met de inwoners, het bedrijfsleven en de verenigingen in deze gemeente”. Vervolg
De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aangeboden aan de demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt een burgemeester benoemd bij Koninklijk Besluit. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester begin 2022 officieel wordt geïnstalleerd.